Image Alt

Bouwkundig tekenwerk

Bouwtechniek, modelleren en uitwerken

Kenmerk van Bouwkundig Tekenbureau Zomer is dat de tekeningen nauwkeurig, gedetailleerd en erg goed uitvoerbaar zijn. We kijken op een esthetische wijze naar het ontwerp en zorgen ervoor dat juist ook die belangrijke elementen in de bouw realiseerbaar zijn.

Wij beschikken over diepgaande bouwtechnische kennis die we graag gebruiken bij advisering over de mogelijkheden en de te maken keuzes bij een verbouwing. Voor particulieren betekent dit dat u beter voorbereid een gesprek met de aannemer ingaat, wat de kwaliteit van de verbouwing ten goede brengt. Voor zakelijke klanten betekent dit dat wij een del van uw werkzaamheden uit handen kunnen nemen.

3D Modelleren / BIM

Basis van al onze tekeningen is een 3D model, ook wel BIM genoemd. Het grote voordeel hiervan is dat er een schat aan informatie beschikbaar is, dat je met lossen 2D tekeningen niet kan realiseren. Vanuit het 3D model genereren we de plattegronden, dwarsdoorsneden en gevelaanzichten. Omdat deze allemaal uit hetzelfde 3D model (en dus meetgegevens) komen, kunnen deze nooit afwijkingen van elkaar. Door virtueel bouwen krijgt u een beter en completer inzicht dan wanneer er losse 2D tekeningen zijn.

Wij maken uw bouw zichtbaar

Schetsontwerp

In het schetsontwerp worden de hoofdlijnen en structuur van het ontwerp gemaakt. De ideeën van de opdrachtgever worden vastgelegd in een ‘programma van eisen’ en bevat alle wensen voor wat betreft vorm, gebruik en materialen.

Definitief ontwerp

Als er eisen zijn vanuit de gemeente, dan worden deze verwerkt in het definitief ontwerp. Ook kunnen we het ontwerp nog bijstellen aan specifieke wensen van de opdrachtgever. In deze fase komt ook het energieprestatieniveau aan bod en worden definitieve keuze gemaakt voor de toe te passen kleuren en materialen.

Technisch ontwerp

Deze bestektekeningen vormen als het ware de communicatie tussen de opdrachtgever en de uitvoerende aannemer. Op basis hiervan kan de aannemer een gedegen calculatie van de bouwkosten maken.

Uitvoeringstekening

Dit zijn de werktekeningen die nodig zijn voor de daadwerkelijk bouw. Alle afmetingen, materialen, informatie en details staan hierop. Denk aan afmeting van de kozijnen, installatiepunten of verbindingen tussen fundering, vloeren en kozijnen.

Revisietekeningen

Tijdens de bouw kunnen er veranderingen plaatsvinden door bepaalde keuzes van de aannemer of extra wensen van de opdrachtgever. Alle die verschillen tussen de tekeningen en het daadwerkelijk gebouwde verwerken we op een revisietekening.

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor